Kniha a DVD o Jankovicích

Jankovice – Historie a současnost obce

Obec Jankovice vydala u příležitosti výročí 650 let vzniku obce knihu s názvem Jankovice – Historie a současnost obce. Publikace byla oficiálně uvedena do prodeje na besedě s autory 29. ledna 2011.

Mimo kompletní historie se zde dočtete také o minulosti jednotlivých domovních čísel a událostech, které se k domkům vztahují. Součástí knihy je barevná obrazová příloha.

Jankovice – Historie a současnost obce

Vladimír Březina, Jaroslav Pospíšil

Rok vydání: 2011

Rozsah: 296 stran

Cena: 350 Kč

Máte-li zájem si knihu zakoupit, je k dispozici k osobnímu vyzvednutí v kanceláři OÚ v úředních hodinách nebo si ji můžete objednat na e-mailové adrese obec@jankovice.net a bude vám zaslána poštou na dobírku.

DVD Historie v obrazech

Společně s knihou jsme zpracovali také soubor dvou DVD, která obsahují přepis záznamů akcí z filmových 16mm pásků, které v obci pořídili amatérští i profesionální kameramani v období let 1946-1991.

Historie v obrazech

Rozsah: 2×75 minut

Cena kompletu:  100 Kč

K jednotlivým událostem jsou přidány titulky a jelikož se jednalo o filmy bez zvuku, byla přidána na celou stopu i hudba. Kvalita jednotlivých záběrů odpovídá možnostem tehdejší techniky, přesto byla snaha vytvořit příjemnou vzpomínku a vidět své příbuzné a známé, kteří již nejsou mezi námi nebo se vrátit o několik desítek let zpět do dětství či mladých let mnoha z vás.

DVD Oslavy 650 let obce Jankovice

Oslavy 650 let obce Jankovice

Rozsah: 62 minut

Cena: 50 Kč

Původní DVD záznam byl na četné žádosti přepracován a na konec filmu byla vložena série více než 70 fotografií z celého průběhu oslav. Věříme, že DVD splní vaše očekávání.